به گزارش یزدفردا: «محمد عشقی» امروز شنبه پانزدهم دی ماه در جریان بازدید خبرنگاران از فعالیتهای درمانگاه شبانه روزی و خدمات مرکز توانبخشی هلال احمر یزد، ضمن تسلیت سالروز شهادت امام هادی(علیه السلام)، اظهار کرد: به طور کلی هر عاملی که باعث شود توان فرد کاهش یابد، او را نیازمند ورود به فضای توانبخشی میکند.
وی با اشاره به فعالیت مرکز توانبخشی هلال احمر استان در محل درمانگاه شبانهروزی این جمعیت در خیابان آیتالله کاشانی شهر یزد، گفت: در حال حاضر دریافت خدمات توانبخشی به صورت دولتی برای شهروندان زمانبر شده است، گفت: این مرکز تلاش دارد که خدمات توانبخشی مورد نیاز مردم را با تعرفه نیمهدولتی به آنها ارائه کند.
عشقی تاکید کرد: در حال حاضر حوزه توانبخشی دارای بالغ بر ۲۰ رشته تخصصی است ولی در مرکز توانبخشی هلال احمر یزد تلاش داریم در چند رشتهای که فعالیت داریم، بهترین خدمات را به مردم ارائه دهیم.
به گفته وی، مرکز جامع توانبخشی هلال احمر استان هم اکنون چهار خدمت شامل خدمات فیزیوتراپی، کاردرمانی، گفتاردرمانی و ارتوپد فنی(ساخت اعضای مصنوعی) را تنها در شیفت صبح ارائه میکند ولی امیدواریم در آینده شیفت عصر این مرکز نیز فعال شود.
وی رویکرد هلال احمر استان در حوزه توانبخشی را آموزش، پیشگیری و درمان ذکر کرد و گفت: در همین راستا نیز علاوه بر خدمات توانبخشی، ایجاد مرکز آموزشی و اقدامات غربالگری با هدف پیشگیری از بروز مشکلات توانبخشی را نیز در دستور کار داریم و امیدواریم از این طریق، کاهش بیماران نیازمند به خدمات توانبخشی در استان را رقم بزنیم.
مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان با بیان این که اقدامات پیشگیرانه و توانبخشی هلال احمر میتوان تاثیر بسزایی در کاهش مراجعات به مراکز درمانی استان داشته باشد، از مسئولان و خیرین حوزه سلامت استان خواست اهتمام بیشتری به این حوزه که در استان کمتر مورد توجه بوده است، داشته باشند.
وی در بخش دیگر سخنانش از اخذ مجوز سلامتکده جمعیت هلال احمر استان خبر داد و ابراز امیدواری کرد در آینده نزدیک شاهد راه اندازی مرکز اختلالات خونی در درمانگاه هلال احمر یزد برای اولین بار در کشور با همکاری انتقال خون استان باشیم.
عشقی در سخنان پایانی خود پیرامون مطالبات داروخانه هلال احمر نیز اعلام کرد: در حال حاضر مطالبه داروخانه هلال احمر استان یزد از تامین اجتماعی ۸۵ میلیارد تومان و از بیمه خدمات سلامت ۵۰ میلیارد تومان است و متاسفانه ادامهی این روند باعث کاهش سبد دارویی هلال احمر استان خواهد شد.
پذیرش غیرحضوری نسخ در داروخانه هلال احمر
به گفتهی دکتر «زینب رعیتی ابراهیم آبادی» مسئول داروخانه هلال احمر یزد، متاسفانه کندی و قطعی سایتهای بیمهای و مطالبات معوق داروخانه از مهمترین مشکلات داروخانه هلال احمر است.
وی ضمن ابراز امیدواری نسبت به پیگیری مسئولان برای رفع این مشکلات در راستای جلوگیری از بروز هرگونه خللی در ارائه خدمت به بیماران، خاطرنشان کرد: داروخانه هلال احمر از سه سال قبل تاکنون در بلوار منتظر قائم یزد فعالیت دارد و خدمات متنوعی را در حوزه دارو به مراجعان ارائه میکند.
به گفته وی، در راستای کاهش زمان انتظار در محل داروخانه و رعایت ایمنی بیشتر بیماران، علاوه بر پذیرش حضوری نسخه بیماران، امکان پذیرش غیرحضوری نسخ از طریق پیام رسانهای ایتا و واتساپ به شماره ۰۹۹۱۲۹۸۱۱۴۲ اقدام کنند و پس از تایید نسخه و آماده شدن دارو، طی پیامکی به بیمار اطلاعرسانی میشود تا در کمترین زمان انتظار به بیماران خدمات رسانی شود.
رعیتی همچنین گفت: داروخانه هلال احمر با بیمههای تکمیلی دارای پوشش بالا نیز قرارداد دارد و جهت بیماران شیمی درمانی نیز در صورت تخصیص اعتبار، خدمات مددجویی ارائه میکند.
ضرورت توسعه خدمات توانبخشی در استان یزد
دکتر «محمدعلی غنیزاده» معاون درمان و توانبخشی هلال احمر استان هم در نشست با اهالی رسانه، ضمن تشریح خدمات هلال احمر در حوزههای بهداشت، درمان و توانبخشی، گفت: اگرچه استان یزد به لحاظ درمانی دارای جایگاه خوبی است ولی توانبخشی در استان همچنان ضعیف و یک حلقه مفقوده است.
وی با اشاره به تاخیر در راه اندازی مرکز توانبخشی هلال احمر که شروع پیگیری آن از سال ۱۳۹۸ آغاز ولی به دلیل بحران کرونا متوقف شد، گفت: با این حال این مرکز طی دو سال گذشته خدمات با کیفیت و خوبی را به توانخواهان در استان ارائه کرده است.
غنی زاده اضافه کرد: این مرکز که در جهت خدمات تخصصی حوزه توانبخشی تلاش میکند، تنها مرکز دولتی در شهر یزد است به طوری که سایر مراکز عمدتا به صورت خصوصی فعالیت میکنند.
معاون هلال احمر استان در پایان سخنانش از خیرین حوزه سلامت استان خواست تا جمعیت هلال احمر را در زمینه ارائه خدمات توانبخشی که امروز یک ضرورت در استان است، کمک و یاری کنند.
فعالیت بالغ بر ۴۰ پزشک و پرستار در درمانگاه هلال احمر
دکتر «سید علی حسینی» مسئول درمانگاه شبانه روزی هلال احمر نیز با اشاره به راه اندازی این درمانگاه از سال ۱۳۹۰، از فعالیت آن از ابتدای سال به صورت شبانه روزی اما در قالب سه شیفت پنج ساعته از ساعت ۷ تا ۲۳ خبر داد و گفت: امیدواریم با تقویت و توسعه این مرکز شاهد فعالیت کامل شبانه روزی آن باشیم.
به گفته وی، متاسفانه درمانگاه هلال احمر همچنان در بین یزدیها ناشناخته است و اغلب مردم بیشتر با داروخانه هلال احمر آشنایی دارند در حالی که خدمات متنوع در این درمانگاه ارائه میشود.
حسینی از فعالیت ۱۴ پزشک متخصص، ۱۲ پزشک عمومی و ۱۵ پرستار و بهیار در این درمانگاه خبر داد و گفت: درمانگاه هلال احمر هم اکنون در رشتههای قلب، عفونی، داخلی، زنان، اطفال، جراحی عمومی، ارتوپدی، طب اورژانس، طب سنتی، تغذیه و روانشناسی، خدمات پزشکی ارائه میکند ولی به زودی بخش خون نیز با همکاری انتقال خون استان در این مرکز راهاندازی میشود.
خدمات قابل ارائه در درمانگاه هلال احمر چیست؟
درمانگاه شبانهروزی هلال احمر یزد خدمات مختلف اعم از پرستاری، مامایی، طب سنتی و سایر خدمات را به شهروندان ارائه میدهد.
این خدمات در حوزه پرستاری شامل تزریقات، پانسمان(سنتی و نوین)، مراقبت از زخم بستر و زخم دیابتی، سرم تراپی، گچ گیری و آتلبندی، اسپیرومتری، نوار مغزی، نوار قلب، بخیه و کنترل خونریزی، مشاوره پرستاری، هولتر مانیتورینگ قلب و ریتم قلب، اکسیژن تراپی، تست قند خون و سونداژ(اداری و معده)، است.
در بخش خدمات مامایی این درمانگاه نیز خدماتی مانند مشاوره مامایی، معاینات دورهای مامایی، تست پاپ اسمیر، نوار جنین و مراقبت از مادران باردار، انجام میشود.
درمانگاه هلال احمر یزد در حوزه خدمات طب سنتی نیز علاوه بر ویزیت و مشاوره طب سنتی، خدماتی مانند حجامت، زالو درمانی، فصد خون، جا اندازی ناف، هول گیری و تول گیری، انواع غمز را انجام میدهد.
از دیگر خدمات قابل ارائه در این درمانگاه نیز میتوان به طب کار و معاینات دورهای کارگران، مشاوره تغذیه و رژیم درمانی، انجام واکسیناسیون و معاینات سلامت حجاج و زائرین را برشمرد.
هم اکنون روزانه حدود ۵۰ نفر جهت انجام واکسیناسیون مننژیت به این مرکز درمانی به طور اختصاصی مراجعه میکنند.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
دوشنبه 06,ژانویه,2025